Landgoed 't Hulsevoort, een korte impressie

Het Landgoed ’t Hulsevoort omvat een gebied van 6.5 ha. en is gelegen in Beltrum, op kleine afstand van de plaatsen Borculo en Eibergen, midden in de groene natuur van De Achterhoek, tussen bossen, weilanden en prachtige Essen. Een heerlijk rustgevende omgeving.

Op het Landgoed

Het landgoed heeft verschillende gebouwen. Zo is het Centrum 44 x 20 meter groot en is gericht op zorg en therapie. Een paviljoen aan het water biedt ontspanning, zeker ook het naastgelegen botenhuis met 2 kano’s en 3 roeiboten die bij de steiger in het water gelaten kunnen worden. Veiligheid staat voorop, we voldoen aan de voorschriften van het Waterschap.

Het landgoed heeft verder 1200 meter trottoirpad dat voor rolstoelen toegankelijk is. Dit wordt nog steeds uitgebreid. Hierdoor is een picknickplaats bereikbaar, paardenstal, kippenhokken, konijnenhok en het waterspeelobject (water pompen,via sluisjes, kraantje en zand etc).

Het Landgoed ’t Hulsevoort heeft ook een varkenshouderij en houdt hobbymatig pony’s, kippen, poezen, honden en konijnen. Op het landgoed is een biologische groentetuin en veel fruitsoorten die ter plaatse verwerkt worden. In de groentetuin wordt samengewerkt met cliënten en leert men oude huismiddelen om onkruid en ongedierte tegen te gaan. Met de kinderen wordt tevens brood gebakken.In de kruidentuin zijn veel soorten kruiden te vinden die gebruikt worden in de keuken, maar ook gedroogd worden voor langere houdbaarheid.

Muziek, kunst en sport

Muziek, kunst en sport zijn erg belangrijk op het ’t Hulsevoort. Zo is dieren verzorgen mogelijk, maar ook hardlooptraining, paard/pony rijden, muziek maken, creatief bezig zijn en fitnessen.Een kunstatelier waar kinderen schilderen en potten maken met een pottenbakkersschijf maakt eveneens deel uit van de begeleiding.

Tenslotte vinden wij het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt. Er is geen prestatiedwang. Plezier in wat je doet staat voorop. Samen maken we van tevoren een dag of weekplanning, zodat iedereen weet wat er gaat gebeuren. De planning wordt met de cliënt gemaakt, naar eigen kunnen, leeftijd, bevindingen en ervaring.

Landgoed 't Hulsevoort in vogelvlucht

Wat Landgoed 't Hulsevoort verder bijzonder maakt ... de Krachtplaatsen

Wat zijn krachtplaatsen

Net zoals de mens heeft de aarde meridianen. Deze meridianen worden ook wel leylijnen genoemd, ze transporteren energie rond de aarde. Het zijn als het ware energiebanen. Waar leylijnen samen komen, komt energie samen en is er extra kracht aanwezig. Deze plekken worden leycentra of krachtplaatsen genoemd. Krachtplaatsen zijn dus plaatsen met veel kracht en energie, en waar vaak een geneeskrachtige werking vanuit gaat.

Verder lezen >>