Nagenoeg alle activiteiten staan in het teken van de zorg voor kinderen, jongvolwassenen en ouderen met een geestelijke of lichamelijke beperking. Diverse organisaties verlenen deze zorg waarbij het Landgoed ’t Hulsevoort de activiteiten ondersteunt door het beschikbaar stellen van ruimte en voorzieningen.

"Als er sprake is van een verbinding tussen mensen, in wat voor vorm van samenwerking dan ook, gebeuren er dingen die anders niet zouden gebeuren".

Jim Coleman

Stichting Zonnekind

Stichting Zonnekind is een kinderdagcentrum voor beweging en ontwikkeling voor kinderen met een (ernstige meervoudige) beperking van 0 tot 18 jaar in Beltrum.

Basale stimulatie, sensorische integratie, bewegingstherapie, muziektherapie, watertherapie, saito-ritmiek en (voet)massage maken allen deel uit van het programma.

De medewerkers op de groep zijn ofwel BIG geregistreerd ofwel zijn geautoriseerd op het gebied van tal van medische handelingen, er zijn een fysiotherapeut en een verpleegkundige aanwezig.

Verder lezen >>

Kumufit

Voor kinderen, jongvolwassenen en ouderen met een beperking is er over het algemeen niet veel vrijetijdsbesteding en/of opvang te vinden. Door hun aanpassingsproblemen op lichamelijk en/of geestelijk gebied vormen zij al snel een kwetsbare groep in de wereld buiten hun beschermde school en familie. Kumufit faciliteert hierin.

Verder lezen >>

Bewustwordingscentrum

Ons team is ontstaan uit een zelfde thema, werken vanuit een ‘goed hart’. 
Motto: We komen in je leven om een bepaalde reden. We zijn gekomen om je te helpen door een moeilijkheid heen, je te begeleiden met ondersteuning en je fysiek/emotioneel te helpen. 
Op 1 mei 2012 is de Stichting Bewustwording centrum Neede opgericht.
Doel: zorg voor kwaliteitsverbetering van het leven van (ex)patiënten en hun naasten.

Verder lezen >>

Fysiotherapie Physical

De praktijk Fysiotherapie Physical is gevestigd in het Landgoed ’t Hulsevoort.

De praktijk is voor iedereen goed bereikbaar en we beschikken over een ruime behandelruimte, goed ingerichte oefenruimte en verschillende disciplines.

Verder lezen >>