De geschiedenis

Keltisch kruis, middelpunt van een van de krachtplekken

De eerste bewoners van Nederland voelden dat er op sommige plaatsen in hun omgeving een krachtige energie aanwezig was. Hier trachtten ze dan ook in contact te treden met de goden en de kosmos en situeerden ze hun heiligdommen. Het blijkt dat alle heiligdommen, van alle volkeren, werden gesitueerd op een kruispunt van leylijnen.

In de middeleeuwse literatuur betreffende vinden we de volgende aanwijzingen voor de plek waar een kerk gebouwd moest worden:

  • in oude Romeinse nederzettingen

  • waar oude ‘heidense’ heiligdommen stonden

  • waar twee ossen na een wandeling gingen liggen

  • waar lichtverschijnselen werden waargenomen

  • een plek die door een wichelroedeloper werd aangewezen

  • in het centrum van voormalige Vikingkampen

Krachtplaatsen op Landgoed 't Hulsevoort

Op het landgoed zijn 30 krachtplekken te bezoeken waarvoor regelmatig speciaal hiervoor bezoekers komen. De krachtplekken zijn van hoge energiewaarde en veel mensen voelen dit en hebben er baat bij om hier op te gaan staan. Door de jaren heen zijn ervaringen opgeschreven en worden ter ondersteuning van de rondwandeling meegegeven. Het paviljoen ligt midden op zo’n krachtplek. Ook de grote zaal in het Zorgcentrum heeft zo’n krachtplek van 6 meter doorsnee. Een aantal van deze krachtplekken zijn hier op de foto’s te zien.

Bezoekers wordt aangeraden zich even te melden, via contact of per telefoon.

De toegang is gratis. Eventueel zijn rondleidingen van 1 uur mogelijk.

Labyrint

Op het landgoed is een klein labyrint aangelegd die leidt naar een Vortex, een draaiende beweging in een Fluïdum. 

Bij een labyrint is het, in tegenstelling tot een doolhof, niet de bedoeling een bepaald punt te zoeken (het middelpunt of de uitgang). Een labyrint heeft maar één gang, waarin diegene die loopt vanzelf wordt begeleid naar het eindpunt. Hierbij is het afleggen van de weg dus net zo belangrijk als, misschien zelfs belangrijker dan, het bereiken van het doel.

Labyrinten hebben vaak tot doel een spirituele weg fysiek voor te stellen. Het labyrint zou de levensweg weerspiegelen, steeds als men denkt het doel te bereiken blijkt het leven een andere richting te nemen. Er is dus doorzettingsvermogen nodig het doel te bereiken.

Veel middeleeuwse kerken, zoals het beroemde labyrint van de Kathedraal van Chartres, hebben labyrinten in de vloertegels verwerkt. Vaak werd het labyrint geknield afgelegd.

Het labyrint op het landgoed is met stenen aangelegd. Het is de bedoeling meteen in de vortex te stappen en via het labyrint alle negatieve lading weg te laten vloeien. Een langzame overgang vanaf een krachtige plek van ongeveer 1 meter. Het geheel is vanaf de landgoedkant te zien en heeft de vorm van een sleutel.

Een bijzondere krachtplek is groter en hier zijn ‘s-nachts veel Orbs gefotografeerd. Orbs zijn lichtbollen (eng. light orbs), een optisch verschijnsel dat zich voordoet bij het maken van foto’s, bestaande uit typische cirkelvormige witte, of doorzichtige vlekjes. 

Ook bijzonder om te noemen is een krachtplek met een doorsnede van 4 meter, beschut door het mozaïek met de bloem. Hier bestaat een mogelijkheid om het afscheid met overledenen te verzachten. Je mag hier herinneringen, kleine voorwerpen, steentjes etc begraven.

Daarnaast zijn op een aantal krachtplaatsen tipi’s gebouwd. Hier kan men mediteren, rusten, muziek maken etc. De ruimtes zijn voorzien van bedden met schapenvachten.