Afgelopen zondag was het dan zover. Ondanks dat er veel andere dingen te doen waren, begaven een 60-tal bezoekers zich naar ’t Hulsevoort voor een 2 km lange kerstwandeling op ons voor rolstoelen uitstekend begaanbare, veilig omheinde terrein. Rolstoelers konden over de trottoirbanden rijden en zagen onze pony’s, de landgoedwinkel met de nodige kerstversnaperingen en een paviljoen aan het water waar pannenkoeken werden geserveerd. Voor de jongelui was er een speurtocht uitgezet en moest er naar letters gezocht worden. De ontbrekende letters van het alfabet vormden het woord kerst 2016. De winnaars gingen met mooie prijzen naar huis.

Zorgcentrum Kumufit, tevens basis van Kindercentrum Het Vlinderhofje, was open voor bezoekers, die zich lieten verrassen door het ervaren van de vele mogelijkheden van het centrum. Zo zagen ze bijvoorbeeld de twee grote keukens, de voor diverse toepassingen geschikte logeerkamers, de snoezelruimte, verschoningsruimte, (kinder) slaapvertrekken, badruimte met een bad voor 2000 liter warm water, sauna’s, zonnebank, kleedkamers, douches en fitnesszaal. Dan nog de fysiotherapiepraktijk, de yogaruimte en tenslotte het kinderdagverblijf.

De gasten die zich zeer onder de indruk toonden, kregen onder het genot van koffie met een kniepertje uitgebreid informatie over de mogelijkheden van het Kindercentrum en BSO. Wij bieden tussen 07:00 en 19:00 uur variabele, flexibel in te vullen tijden, waarbij als het weer het toelaat, er vele uurtjes in de buitenlucht op eigen terrein worden besteed. Omdat het kindercentrum nog maar recent geopend is, zijn er nog voldoende kindplaatsen vrij.

Ouders die deze middag gemist hebben, kunnen alsnog op afspraak vrijblijvend komen kijken.