De totale zonsverduistering van 21 augustus, zoals deze was te zien was in Amerika, was kosmisch gezien een opschudding om het oude los te laten, zodat het ‘gereset’ kan worden. De gevolgen zijn merkbaar in alles om ons heen, bijvoorbeeld in de natuur, in de maatschappij en in de politiek. De opschudding is ook merkbaar in ons dagelijks leven en in onszelf.

De Spirituele Kant van de Zonsverduistering was om in computertaal te spreken: schoonmaken van de software en de hardware, dan ‘resetten’ en een nieuw sturingsprogramma te installeren en te vullen met wat je nu kiest.

We worden geïnspireerd om te kiezen voor leven vanuit je eigen Spirituele Hart; dat is in verbinding zijn met het je Hart en je eigen Hogere Zijn. Als je de verbinding verliest door het leven van alledag is het steeds weer opnieuw die verbinding maken. (Net als in de topsport: steeds weer die goede beweging herhalen, uiteindelijk lukt het!)

In de lezing wordt ingegaan op wat je eigen Hogere Zijn vertegenwoordigt en hoe je dit positief kunt vasthouden. Hoe je emoties en gedachten er negatief op kunnen inwerken. Welke Spirituele hulp we kunnen krijgen om steeds weer die verbinding te maken.

De lezing wordt gegeven door Marja Huls, eerdere lezingen van haar gingen over de “I AM Presence, het Violette Vuur en de hulp van de Engelen.