BELTRUM – Er wordt nu nog hard gewerkt op landgoed ‘t Hulsevoort aan de Bruggertweg in Beltrum. „Maar over twee weken is het helemaal klaar, dat weet ik gewoon”, zegt Marian Klein Gebbinck over de verbouwing van de zorgboerderij op het complex. Deze wordt speciaal voor de jaarlijkse verwendag voor vrouwen met kanker opgeknapt. „Er komen twee nieuwe massageruimtes, douches en toiletten bij. Zo kunnen de dames zich straks optimaal ontspannen.”

Het is voor de vijfde keer dat de verwendag plaats heeft. Voorheen werd deze gehouden bij sportschool Chariot in Eibergen, maar nu voor de tweede keer op landgoed ‘t Hulsevoort. Nu krijgt Klein Gebbinck hulp van haar dochter Linea Verheijen, die de gastvrouw is tijdens de verwendag. Zo’n twintig therapeuten staan zondag 22 mei klaar om maximaal 32 vrouwen met kanker in het zonnetje te zetten. „Er zijn onder meer knipbeurten, manicures, pedicures, stoelmassages en meditaties”, vertelt de in Neede woonachtige Klein Gebbinck.

Het is soms wel heftig om met ernstig zieke vrouwen te werken, geeft Marian Klein Gebbinck aan. „Vooral het eerste jaar was even schrikken. Maar het geeft uiteindelijk zo’n voldoening. Als je ziet wat één zo’n dag bij deze vrouwen los maakt aan reacties nadien, dat is echt geweldig.”

Bron: www.tubantia.nl