Beltrum – Open dag kindercentrum t Vlinderhofje met Kwaliteit Keurmerk op Landgoed ’t Hulsevoort.

Op Landgoed ’t Hulsevoort is dit jaar een nieuw kindercentrum geopend: Het Vlinderhofje.
Het kindercentrum biedt flexibele dagopvang voor kinderen van 0 t/m 12 jaar, van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 19.00 uur.
Er zijn nog voldoende plekken vrij.

Eigenaresse van het Landgoed, Marian Klein Gebbinck, heeft samen met drie anderen, enthousiaste pedagogisch medewerkers en voormalig leerkracht basisonderwijs, de afgelopen maanden flink de handen uit de mouwen gestoken om kinderopvang te kunnen bieden op een verantwoorde en kwalitatief hoogwaardige manier. Natuurbeleving en contact met de natuur staan centraal. De locatie leent zicht hier uitermate goed voor.

Kindercentrum Het Vlinderhofje bevind zich op Landgoed ’t Hulsevoort. Dit landgoed is ruim 5,5 hectare groot en ligt aan de Lerinkbeek in Beltrum.
Doordat “Natuur” verankerd is in het Pedagogisch beleidsplan heeft Het Vlinderhofje het kwaliteitskeurmerk Groen Cement ontvangen. Dit betekent o.a. dat de kinderen en de medewerkers elke dagdeel minstens één uur buiten zijn als ontwikkelingsactiviteit. Dat wil zeggen: niet alleen spelen buiten, maar ook aan de slag gaan. Er zijn fruitbomen, er is een biologische groentetuin en veel fruitsoorten die ter plaatse verwerkt worden. In het kindercentrum worden biologische maaltijden verzorgt van het eigen erf. Hiermee willen de medewerkers de kinderen de verbondenheid met de natuur laten voelen. Ook ervaren kinderen op deze manier dat voeding van oorsprong uit de natuur komt. De voeding is puur natuur zonder toegevoegde smaak en/of conserveringsmiddelen.

Binnen is de groepsruimte met verschillende hoekjes ingericht, zo is er een huishoek, een bouwhoek, een autohoek, een winkelhoek en een leeshoek met een echte voorleesstoel. De ruimte is uniek door de mooie licht doorlatende serre. Ook binnen is er groen terug te vinden door een zandtafel en drie enorme planten die zorgen voor extra zuurstof en energie in de ruimte. In het midden van de ruimte liggen matten op de grond waar een huisje staat, een glijbaan, een wipwap en een grote ballenbak, waar bovendien nog veel ruimte is om zich heerlijk vrij te kunnen bewegen.

In de werkwijze wordt bewust gekozen voor een flexibele aanpak. Dit geeft de kinderen en medewerkers de ruimte met elkaar op ontdekkingstocht te gaan. De kinderen krijgen geen vast aanbod aan activiteiten aangeboden, maar de medewerkers zullen hun aanbod aanpassen op de vraag van de kinderen in afstemming op het Japanse opvoedingsmodel van Saito. Door goed naar de kinderen te kijken en te luisteren spelen de pedagogisch medewerkers in op de interesses van de kinderen. Uitgangspunt is dat kinderen van nature nieuwsgierig en leergierig zijn en dat zij zich willen ontwikkelen.

Kinderopvang Het Vlinderhofje nodigt u en uw kinderen van harte uit om een kijkje te komen nemen tijdens de open middag op zondag 18 december, van 15.00 uur tot 17.00 uur.

Meer informatie vind u op www.hetvlinderhofje.nl