BELTRUM – Marian Klein Gebbinck van landgoed ’t Hulsevoort is voor de stichting Zonnekind verrast met een schenking van 500 euro. Daarmee komt een tillift voor gehandicapte kinderen een flinke stap dichterbij.

Terwijl landgoed ’t Hulsevoort langzaam in de kerstsfeer komt, wordt Marian Klein Gebbinck blij verrast met een nieuwe donatie. Ditmaal een bedrag van 500 euro. Jaarlijks houdt Claire Brocante een antiek en brocante fair in Haaksbergen. De opbrengst uit de entree gelden schenkt zij ieder jaar aan een goed doel. “Dit jaar is dat stichting Zonnekind geworden. Ik kwam met de stichting in contact en het voelde meteen goed”, vertelde Claire van Claire Brocante woensdagmiddag op het landgoed.

Marian Klein Gebbinck is erg blij met de donatie. “Het betekent voor ons heel veel dat wij zulke giften mogen ontvangen”, aldus Marian. Als voorzitter runt zij met hart en ziel de stichting Zonnekind op het 6,5 hectare grote landgoed in Beltrum. Het geld is nog niet binnen maar Marian weet al wat ze ermee gaat doen. “Van het geld kunnen wij een lift kopen die kinderen met een meervoudige, complexe handicap in een boot kan tillen. Op het landgoed ligt namelijk een boothuis aan de naastgelegen beek. Kinderen kunnen dan varen in een van onze boten”, vertelde zij gepassioneerd.

“Op het landgoed komen kinderen die in een rolstoel zitten en eten krijgen via een slangetje”, vertelde zij enkele maanden geleden toen ze een cheque in ontvangst nam van de jaarlijkse sponsorloop voor basisscholen in Groenlo. De 1.250 euro, die ze toen in ontvangst nam gaat naar de Stichting Zonnekind voor een warm bad-voorziening voor meervoudig complexe kinderen.

Bron: Tubantia, regio Achterhoek