BELTRUM – Groen Cement. Daar metsel je normaal gesproken geen stenen mee. En dat klopt. Het is een keurmerk van de gelijknamige stichting die aandacht voor natuur en natuurbeleving centraal wil stellen in de kinderopvang, buitenschoolse opvang of peuterspeelzaal. Het nieuwe kindercentrum Het Vlinderhofje op het landgoed ’t Hulsevoort kan het bordje op de muur schroeven.

De nieuwe voorziening op ’t Hulsevoort biedt flexibele dagopvang voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Van maandagmorgen zeven uur tot zeven uur ’s avonds kunnen kinderen er terecht, en dat tot en met vrijdag.

De eigenaar van het landgoed, Marian Klein Gebbinck, heeft samen met drie andere enthousiaste pedagogisch medewerkers de afgelopen maanden flink de handen uit de mouwen gestoken om kinderopvang te kunnen bieden op een naar eigen zeggen verantwoorde en kwalitatief hoogwaardige manier.
Natuurbeleving en contact met de natuur staan daarbij centraal. De locatie leent zicht hier uitermate goed voor, aldus de initiatiefnemers.

Het landgoed ’t Hulsevoort beslaat zo’n 6,5 hectare en ligt aan de Leerinkbeek, even buiten Beltrum. Natuur is er de rode draad bij veel wat de kinderen ondernemen. Onder meer houden de principes van Groen Cement in dat de kinderen en de medewerkers dagelijks minstens één uur buiten zijn als ontwikkelingsactiviteit. Dat wil zeggen: niet alleen spelen buiten, maar ook aan de slag gaan. Er zijn fruitbomen, er is een biologische groentetuin en veel fruitsoorten die ter plaatse verwerkt worden.

* Kinderopvang Het Vlinderhofje houdt zondag 24 januari een open dag. Van 14.00 tot 16.00 uur zijn geïnteresseerden welkom op het landgoed ’t Hulsevoort aan de Bruggertweg 2 in Beltrum.
Nadere info, waaronder ook de tarieven van de opvang, zijn te op pagina Het Vlinderhofje.

Bron: Tubantia, regio Achterhoek