BELTRUM – De Commissaris van de Koning van Overijssel die in Gelderland een medisch kinderdagverblijf opent? Marian Klein Gebbinck kreeg het voor elkaar. Ank Bijleveld knipte er woensdagavond het lint bij de ingang door.

Marian Klein Gebbinck werkte eerder onder meer in de gemeente Hof van Twente, waarvan Ank Bijleveld eerder burgemeester was. Onlangs sprak Klein Gebbinck haar vroegere baas bij een andere gelegenheid aan, en vertelde over wat ze de afgelopen jaren heeft opgebouwd op landgoed ’t Hulsevoort aan de Bruggertweg in Beltrum. Mede dankzij de hulp van tientallen vrijwilligers en bedrijven die er sponsoren, is hier een Saito-centrum voor ‘zonnekinderen’ gecreeerd. Zwaar meervoudig gehandicapte kinderen worden er behandeld volgens de principes van de Japanse behandelaar Kimiko Saito. Daarbij worden kinderen waarvan de hersenen voor een deel beschadigd zijn of niet ontwikkeld, dermate gestimuleerd, dat gezonde hersencellen taken overnemen.

Het Beltrumse Saito-centrum is het derde in Nederland. Bijleveld was dermate onder de indruk, dat ze erin toestemde om als ambassadeur van Klein Gebbincks centrum op te treden. Ook burgemeester Joost van Oostrum van Berkelland was woensdag bij de opening van het complex aanwezig.